Varmehjelpemidler

Vi har produktene med de korrekte egenskapene

Dersom du skal kjøpe varmehjelpemidler til deg selv eller andre, er det

et par ting du bør tenkte på. Om du ikke kjenner til dette risikerer du å kjøpe 

et produkt som ikke er godt nok for deg og dine behov. De fleste produkter på

det private markedet er "fritidsprodukter" som verken er laget for eller passer

til medisinske behov. 

I denne artikkelen vil vi gå nærmere inn på hva du bør se etter.

Produkter     Spesialtilpasninger

Viktige egenskaper for varmehjelpemidler?

Denne artikkelen er forøvrig hentet som utdrag fra vår produktkatalog.  Kort summert er varmehjelpemidler en hanske, sokk, sko eller annet produkt som har et innebygd varmeelement. Varmeelementet i produktet mottar elektrisk energi fra et batteri eller annen energikilde, som omdannes til varme. Denne tilleggsvarmen kan holde deg varm dersom du er kuldesensitiv, har dysmeli, eller har andre diagnoser som forårsaker redusert varmeproduksjon eller ekstra behov for varme. Cypromeds varmehjelpemidler er markedets foretrukne førstevalg på grunn av sine helt unike egenskaper og spesielt gode varmeeffekt. Til tross for at det nå finnes mange varmeprodukter som er tilpasset de store massene, er det få produkter som gir nok varme for brukere med spesielle medisinske behov. Vi har i over 15 år designet både standardprodukter for medisinsk bruk, og spesialtilpassede produkter for brukergrupper med spesifikke medisinske behov. Dette gjør at våre produkter er helt trygge i bruk, og har egenskaper som gjør at produktene passer for alle. Også de med spesielle behov. Vår kunnskap er bygd over mange år i tett samarbeid med klinisk personell.

Hvilke egenskaper bør du se etter?

Under viser vi de viktigste egenskapene for varmehjelpemidler.

Høy varmeeffekt

Varmehjelpemiddelet må levere høy varmeeffekt. Dersom du har et behov for et varmehjelpemiddel, så vil du trenge mye varme, også i kalde klimaer over lang tid! Mange varmehjelpemidler i markedet leveres med alt for lav effekt.

Batterier med høy kapasitet

Når varmehjelpemiddelet leverer høy effekt er det nødvendig at batteriene greier å holde følge. Dette sørger for at du ikke bare er varm, men at du også holder deg varm i lang tid. Vi er de eneste i markedet som leverer dette som standard.

Godkjenning

Produktene må være godkjent i henhold til medisinsk direktiv sikrer at produktet skal være trygt å bruke. Alle våre produkter er godkjent i henhold til dette.

          Spesialtilpasninger

I de tilfeller hvor standardproduktene ikke oppfyller brukerens behov, vil spesialtilpasninger være nødvendig. Cypromed har mange års erfaring med spesialtilpasninger av varmehjelpemidler. Vi benytter skreddere her i Norge, og kan derfor levere spesialtilpasninger på kort tid. Spesialtilpassede produkter blir alltid utarbeidet i samarbeid med medisinsk/klinisk personell.

Hvilke egenskaper har våre produkter?

Her ser du hvilke løsninger Cyrpomed har:

Vi leverer høy varmeeffekt som standard!

Cypromeds produkter leverer opp til 11W varmeeffekt. I praksis betyr dette at produktene har kapasitet til å holde deg varm i lang tid i kaldt vintervær. Cypromed er de eneste i markedet som leverer dette som standard leveranse.

Cypromeds batterier holder høy kapasitet!

Cypromed benytter kun batterier fra anerkjente leverandører. Våre batterier i voksenstørrelser holder 19.8 Wh. Dette medfører at vi kan levere høy varmeeffekt i minst 1.5 time på våre produkter. Vi er de eneste i det norske markedet som leverer dette som standard løsning. For produkter til barn/ungdom brukes mindre batterier. Disse mindre batteriene kan også tilpasses voksenproduktene (brukstid vil da reduseres noe).

Cypromed er godkjent i henhold til medisinsk direktiv!

Våre produkter går igjennom de strenge kravene i medisinsk direktiv. Våre batterier er i tillegg godkjent etter IEC 62133 som medfører at batteriene er meget trygge i bruk. 

          Cypromed er ekspert på spesialtilpasninger!

Cypromed har mange års erfaring med å spesialtilpasse varmehjelpemidler og varmeprodukter til unike og spesifikke behov. Dette gjøres i samarbeid mellom klinisk/medisinsk personell og våre teknologer og skreddere.

Ekstrem kulde!

Ikke noe problem for Cypormed sine produkter!  Produktene er designet for ekstrem kulde!

Produktets levetid?

Vår erfaring er at varmeelementet i våre produkter fungerer lenge etter produktet ellers er utslitt!

Sikkerhet

Våre produkter har flere innebygde sikkerhets-barrierer som gir brukeren beskyttelse fra uønskede hendelser. Flere konkurrerende produkter har liten til ingen slik sikkerhet og kan i værste tilfelle føre til at brukerene står i fare for skader.Lang brukstid!

Vi leverer produkter med batterier som har høy kapasitet! Dette fører til at minste brukstid alltid vil være over 1.5 timer og i noen tilfeller vare så lenge som 3 timer* 

*brukstid vil være avhengig av omgivelsestemperatur, effekt-trinn,  størrelse på produkt m.m.

Spesialtilpasninger ved behov

Dersom du har helt unike behov til et varmeprodukt kan vi, i sammarbeid med klinisk/medisinsk personell, designe helt unike og spesialtilpassede medisinske hjelpemidler til deg.

Fått et dårlig produkt?

Bytt til våre produkter, de fungerer!

Teknologi

Brukere av varmehjelpemidler har i utgangspunktet en medisinsk diagnose. Det betyr at produktene skal sørge for at normal kroppstemperatur blir opprettholdt. Dette stiller store krav til produktene. Varmetilførselen må være meget god og gi tilstrekkelig varme over lengre tid. Cypromed har valgt basisprodukter og elektronikk som garanterer de beste løsninger for brukerne. De nye varmeproduktene kombinerer teknisk og medisinske krav med brukernes ønske om design, uten å gå på akkord med krav til optimal varmeførsel.

Cypromed tilbyr fleksible løsninger tilpasset den enkelte.

For mange vil integrerte batterier være det beste, men for enkelte kan andre løsninger med ulike mansjetter, skreddersøm o.l. være bedre. Vi har ekspertise og muligheter for spesialtilpassede varmeprodukter ( spesialtilpasninger).

Hvordan fungerer varmeproduktene?

Tynne varmetråder som syes inn i produktene leder varme fra små oppladbare batterier. En 3-trinns termostat styrer temperaturen i tre valgfrie temperaturområder med maks 42°C. I produktene sko, votter og hansker er batteriet plassert i mansjettlommer som er sydd på produktet ellers er de plassert i et elastisk bånd over tykkleggen for sokker, strømper og såler.

  • Driftstiden på batteriene avhenger av flere forhold: omgivelsestemperaturen der brukeren befinner seg, størrelsen på arealet som skal tilføres varme i de forskjellige varmeproduktene, og hvilket temperaturnivå som velges. Det største batteriet på 95 gram varer inntil 3 timer, og det minste batteriet på 46 gram varer inntil 1.5 time pr. opplading, benyttet i barneprodukter.
  • Ladetid, batterier: ca, 3.5 time for 95 grams batteriet, ca. 2 timer for 46 grams batteriet.
  • Produktene blir levert med en 2-kanals lader slik at man kan lade 2 batterier samtidig.

Hvorfor velge Cypromed?

  • Alle produktene er grundig kvalitetstestet og godkjent etter medisinsk direktiv.
  • Varmetrådene er innsydd etter ergonomiske prinsipper.
  • Batteriene er små (95 gr voksne/ 46 gr barn)
  • Batteriene har lang driftstid og god varme effekt.
  • Stort utvalg av kvalitetsprodukter.
  • Moderne farger og god design.
  • Cypromed er en leverandør med 20 års spisskompetanse i å konstruere varmehjelpemider som fungerer for brukerne som har behov for disse produktene.

Vedlikehold

Behandling av skinn

Skinn er slitesterkt, smidig og estetisk – hvis man behandler det riktig. For at skinnet skal beholde en smuss- og vannavstøtende overflate bør du impregnere eller fette inn hanskene dine med jevne mellomrom. Det er lurt å fukte skinnet litt før du fetter det inn. Hvor ofte du bør behandle skinnet, avhenger av hvor mye du bruker hanskene, men heller en gang for mye enn en gang for lite. Hanskene blir mykere og smidigere av behandlingen, og fremfor alt holder de lenger.

Skinn- riktig bruksområde.

I idretter som snowboard og ekstremcarving (der hansken utsettes for skarpe stålkanter), bør du unngå å bruke hansker av skinn. Metallspennene på alpinstøvler får ofte skader, slik at det oppstår skarpe kanter. Disse skarpe kantene kan skade skinnet på hanskene dine. Karabinkroken er ikke beregnet på klatring. Den er der for at du lett skal kunne feste hanskene på f.eks. ryggsekken.

Våte eller skitne hansker

Våte skinnhansker skal tørkes i romtemperatur. Unngå tørkeskap, tørketromler og radiatorer, det tørker ut skinnet. Hansker med uttakbart fôr tørker fortere, ettersom fôret kan tas ut. Ikke legg våte hansker oppå andre plagg, de kan farge av.

Vi anbefaler at du ikke vasker hanskene dine så ofte. Hvis du må vaske dem, gjør det på følgende måte: ta på deg hanskene og vask dem med såpe i lunkent vann. Klem forsiktig ut vannet (ikke vri hanskene!). Tørk dem som beskrevet ovenfor. Hansker tørker langsomt. Du bør derfor unngå å vaske dem i de periodene hvor du bruker dem mye.

Behandling av fôr

Det skal være enkelt å stelle fôret. Alle våre modeller kan vaskes for hånd, også den i ull, som bør tørkes flatt for å bevare formen. Ikke vri etter vask – her må det tas hensyn til varmetrådene. Klem forsiktig ut vannet.

Verdt å vite om pustende materialer

Hvis du har hansker med pustende materialer, som f.eks. Gore-Tex og Gore Windstopper, må du ikke bruke impregnering som inneholder silikon. Det tetter nemlig til porene slik at materialets pusteevne blir dårligere.