SaeboGlove

Hansken som åpner hånden.
For deg med mild til moderat spastisitet, eller redusert evne til strekk.
For økt funksjon i daglige oppgaver.

KONTAKT OSS

Gripehansken for daglige funksjoner


Den populære gripehansken fra Saebo var lenge et etterlengtet tilskudd til hjelpemidler for hånd. Hansken gjør det mulig for personer med nevrologiske og/eller ortopediske skader å ta i bruk hånden i funksjonelle aktiviteter. Lav vekt og et funksjonelt design er to av mange innovative egenskaper ved denne gripehansken. Strikksystemet hjelper fingre og tommel ut i strekk (ekstensjon) før og etter grep. Selve grepet må pasienten klare selv. For mange er strekken av håndledd og fingre hovedutfordringen etter feks slag. Det å få tilbake strekkefunksjonen gjør at mange pasienter kan bruke den affiserte hånden funksjonelt i daglige gjøremål igjen. Pasienten vil med dette bli mer selvhjulpen og over tid ha mulighet til å gjenvinne bedre motorisk kontroll. 


Se størrelsesskjema

Stretch

Panelene med lykra-materiale tilfører hansken elastisitet og øker ventilasjon, og gir samtidig en stram og funksjonell passform.

Strikksystem

Strikker assisterer fingre og tommel ut i strekk. Det er fem ulike strikkstørrelser, som tillater individuell tilpasning for alle brukere.

Antiskli

Silikonlineren minimerer migrasjon av fingrene inne i hansken, og opprettholder riktig posisjonering. Antiskli på fingrene sørger for god friksjon i grepet.

Støtte

Den unike spiralformede håndleddsskinnen posisjonerer og støtter håndleddet i en funksjonell og åpen stilling. 

Odoo • Bilde og tekst

SaeboGlove i dagliglivet

SaeboGlove kan, i kombinasjon med SaeboMASmini, gi mange med nedsatt funksjon i skulder, arm og hånd en helt ny hverdag. Det å kunne kunne bruke den rammede hånden som en aktiv støttehånd er veldig viktig for mange etter hjerneslag eller annen skade.

Bruken av armavlasteren SaeboMASmini i kombinasjon med SaeboGlove gjør at selv personer med redusert funksjon i skulder og overarm igjen kan ta i bruk hånden til funksjonelle oppgaver. 

Har du spørsmål om SaeboGlove?

Kontakt oss i dag

FAQ - Spørsmål og svar

Har du redusert evne til å strekke ut hånd og fingre, men har noe gripekraft i fingrene, kan SaeboGlove fungere bra for deg. Mange slagpasienter og pasienter etter traumatiske hodeskader  egner seg godt for denne hansken. Det samme gjør nerveavklemming fra nakken eller på nervens bane ute til hånden, som gir dropphånd. CP kan også være en diagnose hvor vi ser god effekt. Er du usikker - ta kontakt med oss i Cypromed.

Vi anbefaler å prøve produktet før evt. søknad. Dette gjøres enkelt ved å avtale utlån av demokit. Demokit lånes ut til helsepersonell som ønsker å gjennomføre utprøving med sin pasient. Er du pasient og ønsker utprøving? Ta kontakt, så skal vi hjelpe deg å finne frem til riktig instans som kan hjelpe til med utprøving og søknad. 

SaeboGlove kan søkes på som et teknisk hjelpemiddel gjennom Hjelpemiddelsentralen. Her ser du gangen i søknadsprosessen.

Ved behov for spesialtilpasninger (som fjerning av fingertupper osv), kan det søkes som ortopedisk hjelpemiddel. Slik er saksgangen for ortopediske hjelpemidler.

Mange nevrologiske pasienter sliter med en innstabil tommel. Det kan føre til at grunnleddet nesten går litt ut av ledd når man setter på den lange strikken på tommelen. Andre kan ha problemer med å få nok opposisjon på tommelen som fører til at grepet ikke blir åpent nok til funksjonell bruk. Begge problemstillinger kan for mange løses med en tommelstropp. Den følger med i esken. Du kan enten se på bildene som følger med i esken eller  se på en instruksjonsvideo  som ligger lenger ned på siden.

Strikkene skal være så stramme at de gir ønsket strekk på fingrene. Som oftest blir de korteste strikkene brukt på de to ytterste leddene på pekefinger, langfinger, ringfinger og lillefinger samt ytterste ledd på tommel. Over de innerste leddene er det vanligst å bruke de nest korteste strikkene. På tommelens grunnledd brukes gjerne den lengste strikken. Hvor langt inn du strammer dem avhenger av behovet for drag for å få til et funksjonelt grep. Dersom strikkene blir for stramme kan det være vanskelig å skape nok gripekraft eller pasienten tar i så mye at de blir spastiske. Dersom strikkene er for løse blir det vanskelig å slippe grepet eller brukeren sliter med å få nok åpning i grepet til å kunne gripe gjenstander. Det blir derfor skjønnsmessig utifra funksjon hvor sterkt drag man lager med strikkene.

Noen ganger bruker vi en ekstra strikk og drar den over to ledd - den blir som en toledds muskel dvs ekstra sterk. Det er hos pasienter med høy tonus i en eller flere fingere.