SaeboGlove

Hansken som åpner hånden

 

Gripehansken for daglige funksjoner

Hva er SaeboGlove?

Den nye gripehansken fra Saebo har vært et etterlengtet tilskudd til hjelpemidler for hånd. SaeboGlove hjelper pasienter som lider av nevrologiske og ortopediske skader, å ta hånden i bruk i funksjonelle aktiviteter i hjemmet. Lav vekt og et funksjonelt design er to av mange innovative egenskaper ved den nye gripehansken. Strikksystemet hjelper fingre og tommel ut i strekk (ekstensjon) før og etter grep. Selve grepet må pasienten klare selv. For mange er strekken av håndledd og fingre hovedutfordringen etter feks slag. Det å få tilbake strekkefunksjonen gjør at mange pasienter kan bruke den affiserte hånden funksjonelt i daglige gjøremål igjen. Pasienten vil med dette bli mer selvhjulpen og over tid ha mulighet til å gjenvinne bedre motorisk kontroll. 


Egenskaper:

* Spiralformet håndleddsstøtte som fikserer håndleddet i en funksjonell posisjon.

* Strikker ved IP-leddene (interphalangeal-leddene) i fingre og tommel som assisterer ut i ekstensjon (strekk) etter fleksjonsgrep.

* Enkeltstrikker kan legges til/fjernes for å tilpasse den enkelte brukers behov.

* En rekke strikker i ulike størrelser er inkludert for enkelt å tilpasse til ulike fingerlengder.

* Ingen begrensninger i ROM i fingre for best funksjonalitet.

* Silikondekkede fingertupper for økt friksjon og bedre grep.

* Anti-skli liner for å redusere at den sklir ned på armen.

* Lycra-materiale i hansken som gjør den elastisk og sitter godt.

* Åpen håndflate gir god ventilering og gjør den enkel å ta på.

* Lett og komfortabel. 

* Kan vaskes i maskin (se egen vaskeanvisning)SaeboGlove gripehanske

Hjelper deg å åpne hånden ved hjelpe av små strikker før og etter grep. 

 

Odoo text and image block

 Vi har et eget måleskjema som kan brukes for å finne riktig størrelse på hanske og plastskinne. Det er bare å ta de målene som er avbildet i måleskjema og finne rett kolonne i måleskjemaet etterpå. Da leser du enkelt ut hvilken størrelse du trenger. Du finner måleskjema på denne siden. 

 

 Mange nevrologiske pasienter sliter med en innstabil tommel. Det kan føre til at grunnleddet nesten går litt ut av ledd når man setter på den lange strikken på tommelen. Andre kan ha problemer med å få nok opposisjon på tommelen som fører til at grepet ikke blir åpent nok til funksjonell bruk. Begge problemstillinger kan for mange løses med en tommelstropp. Den følger med i esken og festes på denne måten.

 Strikkene skal være så stramme at de gir ønsket strekk på fingrene. Som oftest blir de korteste strikkene brukt på de to ytterste leddene på pekefinger, langfinger, ringfinger og lillefinger samt ytterste ledd på tommel. Over de innerste leddene er det vanligst å bruke de nest korteste strikkene. På tommelens grunnledd brukes gjerne den lengste strikken. Hvor langt inn du strammer dem avhenger av behovet for drag for å få til et funksjonelt grep. Dersom strikkene blir for stramme kan det være vanskelig å skape nok gripekraft eller pasienten tar i så mye at de blir spastiske. Dersom strikkene er for løse blir det vanskelig å slippe grepet eller brukeren sliter med å få nok åpning i grepet til å kunne gripe gjenstander. Det blir derfor skjønnsmessig utifra funksjon hvor sterkt drag man lager med strikkene.

Noen ganger bruker vi en ekstra strikk og drar den over to ledd - den blir som en toledds muskel dvs ekstra sterk. Det er hos pasienter med høy tonus i en eller flere fingere.