Moveo ExoBaby

ExoBaby er barneversjonen av ExoBand.
For barn med redusert gangfunksjon grunnet svakhet i hofteleddsbøyerne.
Anskaffes gjennom kontakt med ortopediingeniør.

Kontakt oss

Hofteortose for barn


Moveo ExoBaby er barneversjonen av ExoBand.   ExoBand er en innovativ og brukervennlig hofteortose som kombinerer et praktisk design og god komfort, som bidrar til å hofte frem foten under gange og gir stødigere, tryggere og mer økonomisk gangfunksjon. ExoBaby er utviklet for å hjelpe barn med redusert motorisk funksjon til å kunne gå bedre og over lengre distanser. Dette medfører økt truncus-stabilitet, redusert fallrisiko, økt balanse og økt mobilitet.


Besøk ExoBand her!

ExoBaby består av de samme komponentene som ExoBand

Hoftebelte

Et stødig hoftebelte som lukkes med borrelås og klikk-spenne, sørger for komfortabel kraftoverføring.

Lårkomponent

Lårkomponentene festes rundt nedre del av låret, og inneholder mekanismen for kraftoverføring. Komponenten festes enkelt med borrelås. 

Energilagring

Hoftebeltet og de to lårkomponentene forenes av en mekanisme som lagrer energien som genereres når hoften strekkes under gange, som deretter overføres til svingfasen når foten løftes frem.

Individuell støtte

Graden av støtte kan enkelt justeres for å gi ulik grad av støtte til ulikt terreng, eller ulik grad av støtte til hvert bein. 

Jeg vil vite mer om ExoBaby

Fyll inn informasjonen under, så tar vi kontakt med deg!

FAQ - Spørsmål og svar

ExoBand fungerer på samme måte som ExoBand. Når en person går veksler foten mellom å stå i kontakt med underlaget (standfasen) og svinge fremover (svingfase). I siste del av standfasen strekkes hoften, før svingfasen starter og beinet svinges fremover ved bruk av hofteleddsbøyeren. ExoBands fjærmekanisme lagrer energien som dannes nå hoften strekkes, og bruker denne til å hjelpe hofteleddsbøyerne når foten svinges fremover. ExoBand veileder også fotens retning fremover, som gir en stødigere svingfase og redusert fallrisiko.  

ExoBaby passer for barn som av ulike grunner har redusert grad i hofteleddsbøyere, dette kan skyldes CP, hodeskade eller andre skader på nerver og muskulatur.

ExoBaby kommer i størrelse XS. Dette tilsvarer en hofteomkrets på 60-75 cm, og en låromkrets på 25-35 cm. 

ExoBaby kan benyttes med både shorts og bukser, men ved bruk av løstsittende tøy anbefales det å bruke ExoBaby over tettsittende tøy, f.eks. tights/strømpebukse, og deretter ha løsere tøy (skjørt eller kjole) på utsiden.  

Ja, med riktig behandling kan ExoBand vaskes med kaldt vann eller desinfiseres med spray.    

Ja, man kan løpe og leke med ExoBaby!  

Nei, ExoBaby kommer i fargekombinasjonen rød og sort.