WalkAide II

 Den nyeste teknologien i elegant forpakning
WalkAide II er ortosen for deg med droppfot etter sentral nerveskade
Anskaffes gjennom ortopedisk verksted.

Kontakt oss

Ta ditt neste steg med WalkAide II


WalkAide II er et ganghjelpemiddel for personer med droppfot etter skader i hjernen eller ryggmargen. Dette er den nyeste smartteknologien på markedet og med det mest elegante designet. Hjelpemiddelet gir tilpasset strømstimulering på svak muskulatur slik at foten løftes når du går. Dette medfører at mange brukere som ellers ville hatt droppfot, igjen vil kunne få et normalt ganglag.

Artnr.: 25-1000, alternative produkter: WalkAide ISaeboStep.


Lær mer

Tåler en sprut med vann!

WalkAide II har en beskyttelsesgrad mot vann som tilsvarer at enheten er støvtett og tåler spyling av vann fra alle kanter (IP66). 

Innebygd Batteri

WalkAide II kommer med et innebygd oppladbart batteri. Batteriet holder opp til 10 timers bruk og lades opp igjen via en USB-kabel.

Ultra-tynn og lett

WalkAide II er meget tynn og elegant. Utformingen er lagd så den blir tilnærmet usynlig under en bukse.

Innebygde Elektroder

Enheten kommer med innebygde elektroder i rustfritt stål. Det betyr at du som bruker aldri trenger å tenke på å skifte elektroder, slik man må på andre enheter. Man behøver heller ikke bekymre seg for irritasjon eller sår fra slitte gel-elektroder.

Elegant design og enkel betjening

WalkAide II har et elegant og smalt design med enkel betjening. Modus velges enkelt via det innebygde touch panelet, hvor du også justerer stimuleringsintensiteten. Innstillingene man velger vises på en bakgrunnsbelyst LCD skjerm på enheten. Enhetens smarte utforming gjør det mulig å benytte enheten på høyre og venstre ben, og funksjonene til panelet justeres automatisk deretter. Utformingen er designet for å passe de fleste voksne, og også større barn og ungdommer.  

Utformingen med de integrerte metall-elektrodene gjør det enkelt å holde enheten ren, og dette bidrar til god hygiene og reduserer risiko for hudirritasjon. Enheten er også sprutsikker (IP66).

Tilpasning og styring via app

WalkAide II er selvprogrammerende, og gjør derfor selv det meste av arbeidet ved tilpassing og justering. Dette gjør jobben enklere for helsepersonell. Evalueringsmoduset gir et godt utgangspunkt for innstillinger, som kan tas i bruk direkte eller justeres videre dersom det er ønske og behov for det. Alt gjøres enkelt gjennom en appen Foot Drop Rehab, som er tilgjengelig for iOS og Android. 

Den samme appen kan i "Pasientmodus" brukes for å styre enheten i hverdagen. Det er derfor ingen fjernkontroll som må huskes, eller kan mistes. Appen gjør det også mulig å holde kontroll på batterikapasitet, og annen statistikk som antall steg ect. 

En naturlig og smertefri gange

WalkAide II er enkel å ta på og de medisinske elektrodene har god konduktivitet. Enheten er behagelig og lett, og silikonreimen gjør at enheten sitter godt, uten at enheten må sitte for stramt. For å øke konduktiviteten ytterligere og redusere risiko for hudirritasjon anbefales bruk av en kontaktgel.

WalkAide II passer for personer med droppfot etter hjerneslag, hode- og ryggmargsskade, samt personer med nevrologiske sykdommer som f.eks. MS. Enhetens evne til å tilpasse seg endringer i ganglaget gjør den perfekt for personer som liker å gå i ulike typer terreng, eller for personer hvor ganglaget endres ila. dagen eller etter dagsform. 

Kontakt oss her​

FAQ - Spørsmål og svar

Dersom du har en medisinsk tilstand som gjør at du vil få nytte av WalkAide II, så vil normalt sett enheten kunne fås via trygdeordningene vi har i Norge.

Funksjonelle elektriske stimulatorer for ben og arm vil alltid testes ut av fagpersoner. Dersom det gir god forbedring i funksjonsnivå vil det søkes og leveres ut gjennom et ortopedisk verksted og kostnaden dekkes gjennom trygdeordningene.

Dersom du tror du kan ha nytte av en WalkAide II og ønsker hjelp med å komme i kontakt med et ortopedisk verksted, må du gjerne ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!

Hvordan man installerer og bruker appen er beskrevet i brukermanualen som medfølger enheten.

Om du leser denne artikkelen på en Android- eller iPhone kompatibel enhet, kan du laste ned appen ved å klikke på ikonet under:


Ortopediske sentre og klinisk personell som arbeider med droppfot og som kan søke om enhet tiltenkt for utprøvingsformål. Du kan søke via skjema nederst på denne siden. 

WalkAide II passer for alle som lider av droppfot som følge av slag, nerveskade eller annen funksjonshemning. Klinisk personell vil gjøre en dypere vurdering for å avgjøre om WalkAide II vil passe for deg, eller om andre hjelpemidler vil kunne hjelpe deg bedre.

Noen ganger kan WalkAide II miste tilkobling til telefonen. Da kan følgende hjelpe:

Prøv først:
    1.Gå inn på Innstillinger > Bluetooth på telefonen.
    2. Finn WalkAide enheten under listen "mine enheter".
    3. Trykk på det lille i-symbolet () ved siden av enheten i listen.
    4. Bla nederst på skjermen og trykk på "glem denne enheten".
    5. Du kan nå koble til enheten på nytt og skal nå få tilbake koblingen.


Alternativt kan du prøve:    

    1. Gå inn på innstillinger på telefonen.

    2. Bla helt øverst på menyen til du får opp ett søkefelt
    3. Søk etter "Foot drop rehab" (appen).
    4. Trykk på søkeresultatet som kommer opp ("Foot drop rehab").
    5. Verifiser at bluetooth er slått på og at stedtjenester står på "ved bruk".

Kontakt oss om du har prøvd overforstående og du fortsatt ikke får koblet til.

Fukt alltid huden før du tar på WalkAide II. Og sørg for at huden alltid er fuktur når elektroden er i bruk. 

For noen vil det være tilstrekkelig med vann, dersom man etterfukter hver 1-2 time. Men vi anbefaler gjerne bruk av en kontakt-gel. Dette er en gel som bedrer konduktiviteten mellom elektrodene og huden, som resulterer i mindre hudirritasjon.