Hvileortoser

SaeboStretch

Hvileortosen som skåner leddene gjennom en tilpasset dynamisk plate.

Odoo • Bilde og tekst

Nyhet!

SaeboStretch har nå kommet i barnestørrelser! Den finnes i rosa eller blå og i størrelsene XS og XXS. 

Den kan enten kjøpes direkte av oss eller søkes på som et ortopedisk hjelpemiddel gjennom ditt lokale ortopediske verksted. Ta kontakt med vår fysioterapeut Kristin Jahren, om du ønsker mer informasjon. 

Odoo image and text block

SaeboStretch - den skånsomme hvileortosen

Skinnen fungerer som en dynamisk håndplate ved å tillate bøy og strekk av de fire ytterste fingrene, avhengig av tonus og reaksjoner.

Når muskelspenningen i hånden øker, vil den dynamiske platen gi etter. Når muskelspenningen normaliseres, vil den fjærende platen strekke ut fingrene igjen. På denne måten beskyttes leddene for misdannelser og smertefulle tilstander. 

Håndplaten finnes i tre forskjellige stivhetsgrader som som gir ulik motstand. Med rett tilpasset håndplate får du en langvarig og lett tøyning av fingrene i rett posisjon.


 


Odoo - Eksempel 1 for tre kolonner

Den fleksible hvileortosen

Tillater hånden og bøye seg når den blir spastisk eller man har behov for å bevege den, men presser den ut i strekk når man slapper av igjen. Ortosen som tar hensyn til leddvern!

Odoo - Eksempel 2 for tre kolonner

Hvorfor bruke hvileortoser?

Forskning viser at en hånd med nedsatt/ingen funksjon vil kunne utvikle kontrakturer/bløtvevsforkortelse allerede etter 2-4 uker. For pasienter med forøkte muskelspenninger viser studier at det er nødvending med tøyning av muskulatur i over 6 timer pr. døgn for å forhindre utvikling av misdannelser. Tradisjonelle ortoser er laget av statiske materialer som ikke tillater fingrene å bevege seg. Det fører ofte til smerter og feilstillinger i ledd.

Ved bruk av SaeboStretch i løpet av natten får du den nødvendige tøyningen av håndens innside, samtidig som skinnen tillater fingrene  noe bevegelse.


Odoo - Eksempel 3 for tre kolonner

Vipps-butikk

SaeboStretch kan kjøpes direkte i vår Vippsbutikk dersom du ikke ønsker å søke gjennom Nav.

Odoo image and text block

Måleskjema SaeboStretch

Small:        bredde håndflate     57 - 70 mm        

Medium:    bredde håndflate     70 - 83 mm

Large:        bredde håndfalte     83 - 102 mm