Bioservo Carbonhand

Et aktivt grep

Odoo image and text block

Neste generasjon aktive gripehjelpemidler

 

Bioservo Carbonhand er neste generasjon aktivt gripehjelpemiddel. Den kan brukes av personer som har svakt grep, nedsatt håndfunksjon eller som trenger et mer ergonomisk og utholdende grep.

Bioservo Carbonhand er en unik kombinasjon mellom medisinsk teknologi og robotteknologi. Teknologien betegnes ofte for "Soft-Extra-Muscle (SEM), en behagelig myk og elastisk robot-muskel som tilfører brukeren ekstra gripekraft i hånden og grepet.

Produktet brukes som en helt vanlig hanske, og en kontrollenhet plasseres i beltet. Hansken registrerer helt selvstendig når brukeren prøver å gripe rundt et objekt eller prøver å utføre en oppgave, og tilfører ekstra kraft for å muliggjøre grepet. Hansken hjelper brukeren å få forbedret gripekraft, som gjør det mulig å utføre oppgaver som ellers kunne ha vært vanskelig eller tungt å utføre.

Ny studie viser god effekt på bedret styrke ved bruk av Carbonhand over tid!

Les mer på bloggen vår om dette. 

Odoo - Sample 1 for three columns

Styr Carbonhand med din iPhone!

Bioservo Carbonhand kan stilles ved bruk av iPhone eller annen Apple-kompatibel enhet. Trykk på ikonet over for å komme igang!

Bioservo Carbonhand kan styres med app!  

Odoo - Sample 2 for three columns

Styr Carbonhand med din Android telefon!

Du finner app for Carbonhand i Google Play store. Trykk på ikonet over for å komme i gang!

Appen kommer med Norsk språk!

Se produktet i bruk i videoene under:

Hvordan fungerer Carbonhand?

 
 

ved fysioterapeut Petter Blegen

 

Kontakt oss »

Slik tar du på deg Carbonhand

 
 

Demonstrert av vår fysioterapeut Petter Blegen

Carbonhand fra Bioservo

 
 

Økt frihet, mer selvstendighet

Bioservo Carbonhand kan bidra til å minske behovet for hjelp utenfra, gi økt selvstendighet, samt tilføre sikkerhet og delaktighet i brukerens daglige liv. For mange vil forbedret håndfunksjon gi økt mulighet og lyst til å delta i fysisk aktivitet. Bruk av SEM Glove™ kan føre til økt gjenvinning av håndfunksjon over tid, da hånden som ellers ville vært inaktiv nå heller blir tatt i bruk. Typiske ting den kan hjelpe med er å holde jakken når du drar opp glidelåsen, holde en kniv når du skjærer, bære poser fra butikken, holde kjeler eller skåler/boller når du lager mat osv. Bruk av SEM Glove™ kan også redusere risikoen for fallskader da pasienten bedre kan bruke den svake hånden til å holde godt på en krykke, rullator, en stang på bussen eller et rekkverk.  

I Sverige har SEM Glove™ over lengre tid vært et velkjent arbeidshjelpemiddel som også dekkes av det offentlige. Dette har resultert i at mange har kunnet returnere til yrker som ellers hadde vært vanskelig å fortsette i på grunn av et redusert- eller svakt grep. Elektrikere, snekkere, malere, rørleggere og industriarbeidere er typiske yrker hvor et godt grep gjennom hele dagen vil være ekstra viktig. I tillegg til å være et effektivt- og godt hjelpemiddel på arbeidsplassen, vil brukeren også kunne anvende produktet i daglige aktiviteter når han kommer hjem fra arbeidet.

 Kort fortalt vil SEM Glove™ kunne gi et forbedret grep gjennom økt styrke og utholdenhet, både på arbeidsplassen og i daglige aktiviteter.

Odoo text and image block
Odoo image and text block

Brukes også i industri!

I tillegg til å være et hjelpemiddel for ulike brukergrupper, er Carbonhand så effektiv i bruk at det også anvendes i høyteknologisk industri hos store internasjonale selskaper som Airbus og NASA! I industrien brukes den for å gi økt gripestyrke og utholdenhet til ellers funksjonsfriske brukere i et arbeidsmiljø hvor det kreves et forbedret grep og forbedret ergonomi.

Måleskjema for Carbonhand

Trykk på ikonet og du får måleskjema for riktig hanskestørrelse, kabellengde og stropp til over- og underarm.

Kontakt oss!

Klikk her!